Това не е първата инициатива, която обединява мотористите  В парка

...
Това не е първата инициатива, която обединява мотористите  В парка
Коментари Харесай

На благотворителен курбан в парка на кв. Ветрен, българското чопър общество събра средства за незрящи младежи

Това не е първата самодейност, която сплотява мотористите 

В парка на бургаския квартал Ветрен през днешния ден се чу плач на над 200 мотора. Притежателите им, идващи от всички краища на  страната, паркираха до  просторната поляна, с цел да се включат в благотворителна самодейност. Цялото съдружие BULGARIAN CHOPPER SOCIETY стана съпричастно с идея, целяща да се подкрепи бургаски общински център за работа с деца и младежи до 25 години в неравностойно състояние.

На събитието участва и Тодор Колев, териториален шеф на ЦАО „ Освобождение “, включващ ж.к. “Славейков “, кв.Лозово, кв.Банево и кв.Ветрен. „ Преди месец с мен се свърза Таньо Танев, който е ръководител на клуба на моторджиите и изиска от нас  насока за самодейността. Споделих му, че едни от центровете за деца в неравностойно състояние в квартал Ветрен има потребност от подкрепяне. И тъкмо заради тази причина сме тук през днешния ден. Доведох и моите синове, с цел да поздравим мотористите и да ги подкрепим “, описа Тодор Колев



Това не е първата благотворителна самодейност, която сплотява мотористите.  Всяка пролет тук в парка на квартал Ветрен те провеждат благотворителен курбан.

„ През миналите седем години помагахме на  Центъра за деца и младежи в созополското село Атия. Тази година те ни обясниха, че все още нямат съответна нужда от материална помощ. Така взехме решение да насочим средствата, които събираме на годишния курбан, към центъра в квартал Ветрен. Със събраната сума ще бъдат закупени профилирани уреди за спортуване. Ние в действителност към този момент сме ги поръчали и те пътуват към децата. Всички доста се радваме, че можем да допринесем за тяхното по-добро и пълноценно всекидневие “ съобщи Евгени Стойчев от българското чопър общество.

„ Няма моторист в България, който да не оказва помощ. Искам хората да схванат, че мотористите не са „ ония неприятните, които дрънчат с моторите “. Ние сме тези хора, които срещате всеки ден – вашият лекар, юрист, преподавател или различен естествен човек с специалност “, добави Таньо Танев.

Вижте във видеото какво още споделиха представителите на българското чопър общество.



В удостоверение на думите на Евгени и Таньо, един очевидно респектиращ висок и достоен моторист с брада се изправи пред множеството хора, облече расо, прочете молитва и благослови курбана.
 Отец Петър от църквата „ Успение Богородично “ в Несебър прочете молитва за здраве и посоли курбана, с цел да е сполучлив резултатът от начинанието
Десетките идващи на две колела от София, Велико Търново, Бургас, Хасково, Пловдив, Варна и други обитаеми места дадоха своя принос за идеята, пускайки подаяние в плануванаъа за задачата бяла кутия.

За положителното въодушевление на присъстващите се погрижиха рок музиканти от сдружението, които зрелищно забиха парче след парче. За сцена те използваха огромния бял американски пикап, с които докараха апаратурата. Събралите се посетители бяха поздравени и с осъществяване от гайдари.

В колоните мотори се виждаха същински шедьоври и редки находки от света на моторите - Harley davidson, неповторими модели на Honda, Kawasaki, Bmw, Ducati, Road Star и доста други впечатляващи машини.

Вижте в изложба ефектните мотори

 

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР